Thursday, 4 December 2014

Flormar makeup overviewVjerovatno ste čuli, u zadnjih nekoliko godina, na našem tržištu se pojavio Flormar kozmetčki brend. Tu i tamo sam kupovala sjenilo za oči, maskaru ili olovku za oči. U zadnje vrijeme su postali posebno tražen brend pa sam odlučila da testiram i napravim "face make up" koristeći u potpunosti ovaj brend. Prvo nekoliko detalja, kako bi ste sebi stvorili sliku, a onda, možda nešto i pronađete za sebe. 
Istorija Flormar-a počinje još u 1970. u Milanu, Italiji. Godine 1986. proizvodnja je premeštena u Tursku, u nove i ultra-moderne objekte u Istanbulu.

Flormar je počeo kao kompanija specijalizovana za lakove za nokte i ubrzo postao lider u svom području, kao nesumnjivo prepoznatljiv i omiljen brend žena. Nakon toga, Flormar je razvio svoj asortiman proizvoda, koji ulazi u svijet profesionalne kozmetike. Danas, Flormar nudi najpotpuniji asortiman kozmetičkih proizvoda sa više od 800 artikala: tečni puderi, puderi u kamenu, sjene za oči, maskare, ruževe za usne, lakove za nokte i pribor, sve proizvedeno u skladu sa najstrožim propisima za kvalitet po iznenadjujuće niskim cenama.

Ono što mi se sviđa, jeste to, da je politika kompanije protiv testiranja proizvoda na životinjama ;).

A posebno mi se svidjela, moram priznati: olovka za obrve Flormar Eyebrow Liner, olovka za oči, Style Matic Eyeliner  sa mekanom teksturom, Gel Eyeliner sa jednostavnom četkicom za nanošenje i sjene Mono Eyeshadow. To je ono sto najviše korstim, tako da ovo prvo provjerim ;). Nakon što nanesete olovku na oči i pustite nekoliko sekundi da se osuši, veoma je postojana i neće vam se razmazati ispod ni iznad očiju. Potrebno je nanijeti u dva sloja, kako bi ste dobili punu boju olovke ili sjene. Sa sprejom Profesional Fix, možete fiksirati svoju šminku, posebno u prazničnim danima ili dugim slavljeničkim noćima, kada nemamo vremena, a i ne želimo ;) non-stop držati ogledalo u ruci i misliti na šminku ;). Jednostavno nakog šminkanja nanesete ovaj sprej. Cijena kozmetike je veoma pristupačna, uz kvalitet koji imaju, trenutno i najpovoljnija na tržištu.

Flormar make-up


Za one malo smjelije, ovaj kozmetički brand nudi i neobične ili nesvakidašnje boje maskare, sjenila, ruževa, kao što su: žuta, plava, zelena, crvena i sl. 

                                 


Za one koji žele Smokey Eyes Make Up sa Flormar kozmetikom evo jedan profesionalni vodič:


Kod nas ih možete pronaći u Sarajevo City Centru ili kod njihovih distributera u drugim gradovima. Na njihovoj stranici možete pogledati gdje se jos nalaze: 


Besprijekorna šminka uz besprijekornu cijenu ;). 

Ovo je mali pregled, a sljedeći put pišem više ;).

Hvala na čitanju ;).

No comments :

Post a Comment