Tuesday, 28 October 2014

L'occitane - Shea Butter sapun - 100% na prirodnoj bazi


Razočarana u trenutne kozmetičke preparate, koji sadržavaju veliki procenat vještačkih tvari, ponovno sam posegnula za L'occitane proizvodima. Prvo, što me je privuklo u mojoj potrazi za rustikalnim proizvodima, na prirodnoj bazi, prvenstveno,  jeste pakovanje ovoga sapuna.  Koje, moram priznati, i na prvi pogled, obećava.

Pakovanje je jednostavno, ukazuje na minimalnu upotrebu vještačkih elemenata,  a koji izazivaju raznorazne osipe, svrbež, nelagodu, iritacije kože, crvenilo i sl., što se kasnije upotrebom i dokazalo :).
Zatim me privukao miris, koji  je fantastičan te vam daje osjećaj, da ste u nekoj predivnoj saoni. Poslije napornog radnog dana, ovaj osjećaj je divan. Sapun je za suhu kožu, koja je pored ostalog i dehidrirana klimatskom promjenom. Obogaćen hranjivim shea maslacem, ovaj sapun hrani moju suhu kožu i daje joj svilenkastu i nježanu notu.
Njegovi sastojci su „pur vegetal“  potpuno prirodni, bez bilo kakvih sastojaka životinjskog porijekla. Ne izaziva nikakve iritacije. Jednom riječju, odličan je!
Preporučujem!

No comments :

Post a Comment